Zamieszczone przez perfex
Przesiadka na jednoślad....
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez perfexChyba teraz wszystkie 125tki skutery są 4 suwowe i dobrze bo nie trzeba się chrzanić z dolewkami oleju do paliwa....
Pozostaje Ci wskoczyć na fora skuterowców, małolaci cuda robią z nimi, tylko musisz odfiltrować treśc prawdziwą od kosmicznej. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Majki891Kolego, nie wszystkie 125 -ki to 4-suwy .
Miałem jeszcze niedawno 2 suwa , peugeota .
Ale lepsze są 4 suwy . Jesli chcesz mało płacić za paliwo, tanie części to proponuję tanie skuterki do 125 cm3
Chinola to można kupić pocketbikea dla dziecka, bo wiadomo, że za rok i tak wyrośnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez Majki891Kolego, nie wszystkie 125 -ki to 4-suwy .
Miałem jeszcze niedawno 2 suwa , peugeota .
Ale lepsze są 4 suwy . Jesli chcesz mało płacić za paliwo, tanie części to proponuję tanie skuterki do 125 cm3
Chinola to można kupić pocketbikea dla dziecka, bo wiadomo, że za rok i tak wyrośnie.
Tak więc - co z Chin - nie jest aż takie złe - albo mi się trafił taki wyjątkowy egzemplarz
Tak więc "chińczyki" nie są aż takie złeFreshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
https://www.facebook.com/Freshtimers
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisGSX 11100FByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Moim zdaniem, bardzo dobrze, zrobili, że wprowadzili tą ustawę w której motocyklami o pojemności silnika do 125 ccm, można jeździć na prawko kat. B. Jak widać, potrafimy jeździć, a ewentulne wypadki są zwykle przyczyną kiepskiej infrastruktury drogowej.
To co jest podstawą, to bezpieczny i atestowany kask.
Dobrze pod względem ceny do jakości wypada sprzęt od Schuberth.Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez krzynol; 1427.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
jak wprowadzili zmianę o możliwości jazdy 125 na kat.B to się napaliłem na takiego malucha, ale znający mnie kumple szybko mi to wybili z głowy twierdząc, ze będzie za małe. Połsuchałem, a będąc już "zarażony" zrobiłem kat. A i nabyłem 700 (Yamaha MT07). Mojej dziewczynie sie tak spodobała jazda jako plecak, ze zmieniłem po 2 sezonach na coś większego (wygodniejszego) - Yamaha MT09 Tracer ;-) LWG!Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
No to i ja pochwalę się swoimi osiołkami
Mam 3 sztuki tak na co dzień w zależności czym się zechce jeździć i kilka z PRLu
Lubię 2 kółka
Czerwony skuter Yamaha Neos 50ccm kupiony za 500PLN, po podwyżkach OC sprzedałem dziada
Najstarsza Helenka, pochodzi z 1964r ma małe serduszko 175ccm i całe 9KM i chyba najbardziej lubię ujeżdżać ją (poza żoną)
Ten niebieski ma 41 lat Palone 650ccm, 4 cylindry z kopajki i z rozrusznika Stary ale wariat
Honda Varadero XL1000 ABS + 3 kufry, pakowny jak KOMBI . 2 cylindrowa V-ka 1000 ccm, prawie 100KM i prawie 100Nm momentu z ładnym pierdyknięciem od dołu (na mokrym asfalcie na 3cim nawet 4 biegu ze słabą oponą, tylne koło przy około 80 - 90 km/h potrafi pójść "bokiem" i można się niemiło zaskoczyć). Bardzo wygodny, ładowny i sprytny motorek do dalszych wojaż, bardzo komfortowo połyka kilometry. Pancerny i jeździ po czarnym jak i po szutrach Zloty środek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzysiekVRS Zobacz wpispo podwyżkach OC
KrzysiekVRS ten niebieski ma 41lat? Jaki to motor?
Komentarz
-
-
Karta PZM od tego roku jest już nic nie warta Zlikwidowano ten przywilej
Jeśli motocykl ma 40 lub więcej lat NIE MA OBOWIĄZKU OPŁACANIA POLISY OC Po prostu np tydzień przed wygaśnięciem aktualnej polisy OC wypowiadasz umowę, nowej nie zawierasz i nie płacisz OC, ale też wyjechać na drogi publiczne nie możesz Sporo ubezpieczycieli o tym fakcie nie chce informować, bo za każdą nową umowę mają profity..... W moje okolicy jest kolekcjoner, który ma przeszło 100 szt odrestaurowanych motocykli, prawie wszystkie są zarejestrowane na białe tablice i OC nie płaci bo wszystkimi nie jeździ. Płaci tylko za kilka, którymi wyjeżdża na drogi.
Tak, ten niebieski ma 41 lat, jest to Kawasaki KZ650B z 1978r Jeszcze ma tarcze nienawiercane (późniejsze już miały)
Przebieg wg licznika wynosi 98 tys km, tylko nie wiem ile razy się obrócił w ciągu 41 lat "życia" Zlicza kilometry do 99 999 i znowu pokazuje 00 000 Przy badaniu technicznym gdy mi się wyzeruje, diagnosta może mi zarzucić cofanie licznika
Kopniak Odpala się łatwiej niż SHL 175 ccm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzysiekVRS Zobacz wpisTak, ten niebieski ma 41 lat, jest to Kawasaki KZ650B z 1978r
U nas w 1978 klepali WSKi, a to Kawasaki na tamte czasy wygląda jak z kosmosu, przepaść konstrukcyjna między naszymi motocyklami z tamtych lat.
Jak długo masz ten motor?
Zamieszczone przez KrzysiekVRS Zobacz wpisJeśli motocykl ma 40 lub więcej lat NIE MA OBOWIĄZKU OPŁACANIA POLISY OC Po prostu np tydzień przed wygaśnięciem aktualnej polisy OC wypowiadasz umowę, nowej nie zawierasz i nie płacisz OC, ale też wyjechać na drogi publiczne nie możesz Sporo ubezpieczycieli o tym fakcie nie chce informować, bo za każdą nową umowę mają profity..... W moje okolicy jest kolekcjoner, który ma przeszło 100 szt odrestaurowanych motocykli, prawie wszystkie są zarejestrowane na białe tablice i OC nie płaci bo wszystkimi nie jeździ. Płaci tylko za kilka, którymi wyjeżdża na drogi.
Tylko pojazd historyczny który ma co najmniej 40lat nie musi mieć ciągłej kontynuacji OC, ale to dotyczy tylko tych "staruszków"powyżej 40lat
Posiadacz pojazdu historycznego (tj. starszego niż 40 lat) jest obowiązany zawrzeć umowę obowiązkowego ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych przed wprowadzeniem takiego pojazdu do ruchu.
Posiadacze pojazdów historycznych mogą również zawierać umowy ubezpieczenia OC na okres krótszy niż 12 miesięcy, ale nie krótszy niż 30 dni. Nie ma też w tym przypadku wymogu zachowania ciągłości ochrony z tytułu ubezpieczenia OC, pomiędzy umowami krótkookresowymi.
Komentarz
-
-
musze powiedziec że sam długo myslałem szukałem...co było by najlepsze na kat b z 2 kółek...w planach był skuter ew. motocykl...cel wypady turystyczne...myslałem o hondzie varadero i jakimś maxi skuterze...i w moje ręce wpadł własnie on...peugeot satelis 125 compressor...skuter ogromny 180kg wagi 15km aleee...z kompressorem więc sama modyfikacja map odblokowuje go na 20 km(jeszcze nie miałem czasu) 120 130 to nie problem dla niego a w 2 osoby z kufrem 50 litrowym 90 nie robi na nim wrażenia i nawet sie nie męczy,więc z czystym sumieniem moge polecić owy jednoślad...Do miasta bedzie średnim wyborem z racji wielkości jednak...Załączone pliki
Komentarz
-
-
P_20190305_163610.jpg
Jak to powiadają LWG
To już mój drugi CBR1100XX. Jak kiedyś zmienię to na trzeciego Xa albo będzie ZZR1400 :POstatnio edytowany przez gacek1; 47087.
Komentarz
-
Komentarz